Paine cu spanac

de anca_rm in Piine, 18 Iul 2013 | 1892 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult painea facuta in casa , este mult mai buna si mai satioasa, si mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor imi adduce aminte de bunica si de copilarie .
Dar pe langa reteta clasica de paine am vazut o retata de paine cu spanac pe care m-am hotarat sa o incerc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic de 10 gr de drojdie uscata sau jumate de cubulet drojdie proaspata
  • sare
  • 75 ml apa sau lapte
  • 200 gr spanac
  • un pic de ulei ( 1 lingura )
  • alte seminte daca doriti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu spanac:

Faina se pune intr-un castron mai maricel , in mijloc se face o gaurica in care vom pune drojdia amestecata in prealabil cu laptele caldut , sarea , uleiul . Le amestecam putin , acoperim cu un prosop si lasam asa cam 30 minute .


Intre timp spanacul se spala , se opareste in apa cu sare si se taie cat de marunt doriti .


Se adauga in aluat si se framanta foarte bine , pana cand aluatul nu se mai tine de mana, se acopera din nou cu prosopul si se lasa la dospit cam 1 ora ( pana cand isi tripleaza volumul )


Pornim cuptorul la 180 grade si din aluatul dospit formam painici ( mie mi-au iesit 6 bucati ) , le asezam in tava , pe deasupra dam cu putina apa ( ca sa faca o coaja frumoasa) si dam la cuptor .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

18.07.2013, 13:18

alilianaa 1

18.07.2013, 14:57

trebuie sa fie tare buna!

laura_n 1

18.07.2013, 15:08

ce idee bestiala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in