Paine cu susan

de Swanheart in Piine, 26 Noi 2009 | 7200 vizualizari

 

De aproximativ un an cumparam rar paine, ne place sa o facem noi, in masina de paine. Cel mai mult ne place painea cu susan...

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • 1 masura mare de zahar
  • 2 masuri mari de ulei
  • 2 masuri mici de sare
  • 600 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
  • o masura si jumatate de drojdie uscata
  • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
  • susan
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu susan:

Se aseaza toate ingredientele in masina de paine, in ordinea indicata, mai putin galbenusul si susanul. E importanta ordinea, faina trebuind sa fie penultima iar drojdia ultima (drojdia nu trebuie sa aiba contact cu lichidele).


Eu folosesc programul rapid. Cand aluatul e deja crescut, inainte de a incepe coacerea, ridic capacul, cu o pensula il ung cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi presar semintele de susan. Las sa se coaca pana la semnalul sonor.

 

TIPS-URI

1

eu apelez mereu la un truc: acopar capacul aparatului cu manusa groasa de bucatarie, peste care pun o greutate (un tocator greu de lemn), astfel caldura se pastreaza mai bine inauntru si se rumeneste painea si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

mamaieelena 1

24.03.2011, 00:12

f buna si frumoasa paine

RuxyRux 1

24.03.2011, 00:29

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu sofran si maghiran