Paine cu susan

de Swanheart in Piine, 26 Noi 2009 | 6789 vizualizari

 

De aproximativ un an cumparam rar paine, ne place sa o facem noi, in masina de paine. Cel mai mult ne place painea cu susan...

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • 1 masura mare de zahar
  • 2 masuri mari de ulei
  • 2 masuri mici de sare
  • 600 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
  • o masura si jumatate de drojdie uscata
  • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
  • susan
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu susan:

Se aseaza toate ingredientele in masina de paine, in ordinea indicata, mai putin galbenusul si susanul. E importanta ordinea, faina trebuind sa fie penultima iar drojdia ultima (drojdia nu trebuie sa aiba contact cu lichidele).


Eu folosesc programul rapid. Cand aluatul e deja crescut, inainte de a incepe coacerea, ridic capacul, cu o pensula il ung cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi presar semintele de susan. Las sa se coaca pana la semnalul sonor.

 

TIPS-URI

1

eu apelez mereu la un truc: acopar capacul aparatului cu manusa groasa de bucatarie, peste care pun o greutate (un tocator greu de lemn), astfel caldura se pastreaza mai bine inauntru si se rumeneste painea si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

mamaieelena 1

24.03.2011, 00:12

f buna si frumoasa paine

RuxyRux 1

24.03.2011, 00:29

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Paine alba Amish