Paine cu usturoi

de adry88 in Piine, 1 Mar 2013 | 3547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura sare
  • 3 catei usturoi
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • mac si susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si lasam deoparte 5 minute

Faina o amestecam cu sarea, facem o gura in mijloc, adaugam ouale batute, usturoiul pisat si drojdia, untul moale si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Framantam pana rezulta un aluat care nu se va lipi de maini, acoperim si lasam intr-un loc calduros cca 1 ora,

Dupa ce a crescut, framantam coca putin, dupa care am impartit in 2 bucati egale si le-am impletit,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam la dospit 15 minute

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si deasupra preseram mac si susan

Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pâine cu brânză şi usturoi