Paine alba cu masline negre si seminte

de Valclaudia in Piine, 31 Ian 2016 | 1085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g faina alba proaspat cernuta
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei de masline
  • cca 100 g  masline negre fara samburi
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingura seminte de in
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu masline negre si seminte:

Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul.


Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina.


Amestecam si lasam 15 minute la dospit.


Cernem faina intr-un vas incapator.


Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul dospit).


Peste acesta turnam laptele caldut si apoi incorporam faina dinspre marginile vasului inspre mijloc.


Framantam aluatul si din cand in cand picuram ulei de masline, pana se desprinde aluatul de maini.


La final adaugam maslinele taiate bucatele.


Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza/ tripleaza volumul in loc ferit de curenti (cca 1 ora).


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Ungem tava adanca a cuptorului cu ulei de floarea soarelui, presaram seminte de in si de mac.


Turnam in tava aluatul, il nivelam cu mana, mai presaram si deasupra cateva seminte si dam apoi tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste frumos.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu masline negre si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:42

O pufosenie grozava!

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:19

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:38

buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lipie neagra cu verdeturi uscate