Paine cu usturoi la cuptor

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 5983 vizualizari

 

A trecut si nu se va mai intoarce niciodata copilaria noastra, cand stateam la gura sobei de teracota, prajeam paine pe jarul mocnind, o frecam cu un catel de usturoi, o ungeam cu untura, o saram si presaram cu boia de ardei...Un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela feliata
  • 100 gm unt( sau margarina)
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 4 lingurite cascaval ras
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1/3 lingurita sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi la cuptor:

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu usturoiul granulat si oregano uscat, amestecat cu seminte de susan, prajite putin in tigaia fara ulei. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti ale feliilor de franzela. Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.


Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit. Se serveste ca aperitiv. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija cu usturoiul granulat, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

28.11.2010, 15:24

Sidy eu vorbeam de painea cu untura

ANCA 1

03.12.2010, 23:46

Mihaela11_jo 1

06.12.2010, 19:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta de ton