Paine cu usturoi la cuptor

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 11133 vizualizari

 

A trecut si nu se va mai intoarce niciodata copilaria noastra, cand stateam la gura sobei de teracota, prajeam paine pe jarul mocnind, o frecam cu un catel de usturoi, o ungeam cu untura, o saram si presaram cu boia de ardei...Un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela feliata
  • 100 gm unt( sau margarina)
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 4 lingurite cascaval ras
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1/3 lingurita sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi la cuptor:

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu usturoiul granulat si oregano uscat, amestecat cu  seminte de susan, prajite putin in tigaia fara ulei. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti ale feliilor de franzela. Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.

Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit. Se serveste ca aperitiv. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija cu usturoiul granulat, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sofficini