Paine de casa

de delia64 in Piine, 30 Ian 2013 | 4169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 cubulet drojdie
  • o lingurita zahar
  • o lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-o cana punem cubul de drojdie si o lingurita zahar peste care punem apa calduta.


Intr-un bol punem faina , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia crescuta.


Incepem sa framantam adaugand apa sarata si calduta pana cand se desprinde de vas si de mana.


La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam ca sa se incorporeze.


Presaram cu faina si acoperim cu un prosop.


Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in doua si-l asezam in tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina apoi il lasam din nou la crescut.


Intre timp incalzim cuptorul la 200 de grade.


Introducem tavile in cuptor pt 90 de minute.


Scoatem painea si o stropim cu apa rece, o acoperim cu un prosop de bucatarie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

delia64 1

31.01.2013, 20:38

Multumesc fetelor !

RuxyRux 1

02.02.2013, 10:20

Arata grozav painica ta! Nu-i paine mai buna decat cea facuta cu drag in casa!

delia64 1

02.02.2013, 13:18

De 3 ani fac paine in casa ,este mai sanatoasa si nu are tot felul de adaosuri care dauneaza sanatatii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa