Batoane cu seminte de in si de mac

de Valclaudia in Piine, 10 Iul 2016 | 594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un plic de drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri seminte de in
  • 250 ml apa minerala
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachet de unt gras usor sarat (82% grasime)
  • 1 ou mare de casa pentru uns
  • seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu seminte de in si de mac:

Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.


Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.


La final picuram uleiul de masline, framantam un aluat elastic.


Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Infainam masa de lucru.


Impartim aluatul in 12 portii.


Fiecare portie de aluat se intinde cu sucitoarea in foaie subtire, apoi se unge intreaga suprafata cu unt gras usor sarat (pe care l-am topit 30 secunde la microunde).


Rulam strans aluatul uns, obtinem forma de baton pe care il vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt si trecem la urmatorul pana epuizam tot aluatul.


Batem oul de casa cu un praf de sare, apoi ungem toate batoanele cu ou iar la final presaram seminte de mac peste toate batoanele.


Dam tava la cuptor si coacem batoanele cca 30 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).,


Scoatem batoanele coapte din cuptor, le lasam la racorit si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu seminte de in si de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

super!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:26

Ce-mi plac! Super pufoase si gustoase!

stefy_a 1

11.07.2016, 19:54

cine le poate rezista? arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine dulce de casa cu zer