Paine de casa

de lucy2002 in Piine, 5 Feb 2020 | 6241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 550 ml lapte caldut
  • 4 linguri de ulei
  • un ou
  • un galbenus pentru uns
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici.

Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul batut si incepem a framanta cu mana pana incorporam toata faina. La final adaugam si uleiul si framantam pana vom obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet curat ferit de curent.

Dupa ce aluatul a crescut in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat (putin) si-l presam cu palmele pentru a scoate bulele de aer.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia o parte de aluat si o intindem, aplatizand cu degetele, dandu-i forma tavii de cozonac ca lungime apoi o facem sul.

Asezam aluatul format in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca pentru 15-20 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut in tava se unge cu galbenus de ou, se presara cu susan si se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

TIPS-URI

1

toate ingredientele vor fi la temperatura camerei

2

faina se cerne

3

laptele se foloseste caldut

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Japoneze