Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Merge de minune la masa de pranz.
Este pufoasa in interior. Iar coaja e crocanta.
Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator.
Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea bule de aer.
Apoi se adauga uleiul, sarea si se amesteca bine.
Se adauga si restul de faina prin cernere.
Se amesteca mai intai cu ajutorul unei linguri pana ce aluatul incepe sa se lege, iar apoi cu mana.
Se presara putina faina pe blatul de lucru si se framanta cateva minute aluatul. (cam 10 min)
Se lasa la odihnit 1 ora la loc cald intr-un bol acoperit cu un prosop.
Dupa ce aluatul a dospit si a crescut, se pune iar putina faina pe blatul de lucru si se mai framanta putin.
Se mai lasa cam 10 minute sa se odihneasca, timp in care am pregatit umplutura.
Am pus intr-un castronas uleiul si rozmarinul. Am zdrobit usturoiul si l-am adaugat. Se face un amestec.
Se pune din nou aluatul pe blatul de lucru si se intinde o foaie cu ajutorul sicitorului.
Se unge foaia cu umplutura aromata.
Eu am impaturit aducand marginile peste mijloc de 2 ori.
Apoi am crestat painea si am pus-o intr-o forma tapetata cu unt si putina faina.
Am asezat aluatul in tava.
Am uns cu albus si putin lapte cu ajutorul unei pensule.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se innegresca pe deasupra.
Se da la cuptor la 180°C pentru 40 de minute.
Am scos din cuptor am mai lasat putin sa se raceasca si am taiat.
Painea a iesit foarte moale si pufoasa.
1
Se pot adauga si alte condimente care va plac, doar sa fie in cantitati mici.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola