Paine de casa Corona

de Tabita _ in Piine, 17 Mar 2020 | 2383 vizualizari

 

Chiar daca nu imi este intotdeauna la indemana sa fac paine, am fost oarecum nevoita de aceasta data sa fac. Si ma bucur ca am incercat pentru ca a iesit chiar foarte buna si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 330 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata 7 g x 2 ( 14 g)
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • putina faina pentru blatul de lucru cand framantam aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa Corona:

Am incalzit apa.
Am pus-o intr-un bol incapator.
Am adaugat lingura de zahar.
Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea mici bule de aer.
Apoi am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine.
Am adaugat si restul de faina prin cernere.
Am inceput sa amestec mai intai cu ajutorul unei linguri pana s-a legat bine, iar apoi cu mana.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am framantat cateva minute aluatul.
Apoi l-am pus inapoi in bol si am acoperit cu un prosop. Am lasat sa se odihneasca la loc cald 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit si a crescut, am pus iar putina faina pe blatul de lucru si am mai framantat putin. L-am lasat cam 10 minute sa se odihneasca dupa care l-am impartit aluatul in 2 si l-am mai lasat 10 min sa se odihneasca.
Am format 2 baghete pe care le-am impletit in 2.
Am pregatit o forma rotunda. Am tapetat-o cu ulei si faina.
Am asezat aluatul in tava.
Am batut oul si am uns cu ajutorul unei pensule.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra.
Am dat la cuptor la 180°C pentru 40 de minute.
Am mai uns cu putin ou si am mai lasat 5 minute la cuptor fara a fi acoperit cu hartia de copt.
Am scos din cuptor si am uns cu putina apa pentru ca sa ramana coaja moale.
Am mai lasat putin sa se raceasca, am scos din forma si am taiat.
E mai aspectuasa rupta cu mana. :))
Se desface fasii. :)

TIPS-URI

1

Se poate adauga pe deasupra mac sau susan. Se poate adauga mai multa sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa Corona" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Painici impletite, pufoase, cu lapte