Paine de ovaz

de Valclaudia in Piine, 22 Iun 2014 | 7721 vizualizari

 

buna dimineata! Va las cate o felie de paine proaspata cu ovaz. O puteti servi cu orice. Sa aveti o duminica minunata!

 

INGREDIENTE

  • 300gr. faina de ovaz
  • 100 gr. faina alba de grau
  • 1/2 cub drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura margarina Rama
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de ovaz:

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul, apoi se adauga apa calduta si faina alba.


Punem semintele de floarea soarelui decojite,faina de ovaz si framantam aluatul cca 10minute.


La final turnam uleiul in fir subire pentru a-l ajuta sa se dezlipeasca de maini; il acoperim cu un servetcurat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Ungem o tava termorezistenta cu margarina, presaram seminte de in si asezam aluatul in forma.


Mai lasam la dospit alte 15 minute, intre timp preincalzim cuptorul si dam apoi tava la copt la temperatura de 165 grade, cca 50 minute.


este o painica usor amaruie de la faina de ovaz dar interesanta la gust.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

22.06.2014, 14:42

foarte buna!!!

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:58

Layla 1

14.11.2019, 11:51

Sincer, mie nu mi-a ieșit de prima data, respectând rețeta întocmai. Făina de ovaz are o mare putere de absorbție iar, in acest context, trebuie mărita cantitatea de apa folosită sau micșorat gramajul de făina, altfel riscând sa nu crească aluatul și sa iasă ca un pietroi. De altfel, foarte gustoasa 😊 Eu am îmbunătățit-o cu câțiva fulgi de ceapa deshidratata și câteva seminte de chia.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa