Paine de ovaz

de Valclaudia in Piine, 22 Iun 2014 | 1670 vizualizari

 

buna dimineata! Va las cate o felie de paine proaspata cu ovaz. O puteti servi cu orice. Sa aveti o duminica minunata!

 

INGREDIENTE

  • 300gr. faina de ovaz
  • 100 gr. faina alba de grau
  • 1/2 cub drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura margarina Rama
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de ovaz:

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul, apoi se adauga apa calduta si faina alba.


Punem semintele de floarea soarelui decojite,faina de ovaz si framantam aluatul cca 10minute.


La final turnam uleiul in fir subire pentru a-l ajuta sa se dezlipeasca de maini; il acoperim cu un servetcurat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Ungem o tava termorezistenta cu margarina, presaram seminte de in si asezam aluatul in forma.


Mai lasam la dospit alte 15 minute, intre timp preincalzim cuptorul si dam apoi tava la copt la temperatura de 165 grade, cca 50 minute.


este o painica usor amaruie de la faina de ovaz dar interesanta la gust.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Krystyan Trendy 1

22.06.2014, 13:37

ce paine gustoasa

MOKUSKA 1

22.06.2014, 14:42

foarte buna!!!

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa