Paine de casa (reteta simpla)

de aalliinnaa07 in Piine, 15 Apr 2013 | 8610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 250 ml apa calda
  • 3 linguri ulei
  • zahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa (reteta simpla):

Faina se amesteca cu 1 lingurita de sare.Drojdia o amestecam cu 1 lingurita de zahar, se adauga apa calduta si apoi  faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite.Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cat cuprinde si  2 linguri de ulei si o framantam timp de 15 minute.

Aluatul il lasam la dospit timp de 1 ora, apoi il punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putina faina.

Coacem painea la foc mic 10 minute, apoi la foc mare pana se rumeneste.

Painea se scoate din cuptor si se inveleste intr-un prosop curat si se lasa timp de 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa (reteta simpla)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.04.2013, 16:28

Cea mai buna painica

Micutza Luana 1

15.04.2013, 17:17

alilianaa 1

15.04.2013, 19:49

ce buna e cea de casa..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de dovleac, floarea soarelui si susan