Paine de casa (reteta simpla)

de aalliinnaa07 in Piine, 15 Apr 2013 | 5288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 250 ml apa calda
  • 3 linguri ulei
  • zahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa (reteta simpla):

Faina se amesteca cu 1 lingurita de sare.Drojdia o amestecam cu 1 lingurita de zahar, se adauga apa calduta si apoi faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite.Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cat cuprinde si 2 linguri de ulei si o framantam timp de 15 minute.


Aluatul il lasam la dospit timp de 1 ora, apoi il punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putina faina.


Coacem painea la foc mic 10 minute, apoi la foc mare pana se rumeneste.


Painea se scoate din cuptor si se inveleste intr-un prosop curat si se lasa timp de 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa (reteta simpla)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.04.2013, 16:28

Cea mai buna painica

Micutza Luana 1

15.04.2013, 17:17

alilianaa 1

15.04.2013, 19:49

ce buna e cea de casa..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de ovaz cu masline