Paine de casa

de Rocsi in Piine, 16 Feb 2011 | 7069 vizualizari

 

Azi pentru prima data in viata mea am facut paine...de mult imi era pofta,ca tot am vazut la voi aici,si tot zicea mama las ca fac,las ca fac si nu a mai facut..azi mi-am luat inima in dinti si am facut eu..sunt asa mandra de ce mi-a iesit,am si mancat un sfert din ea...

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 100 gr iaurt
  • 400 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut.
Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut.
Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca.
Intr-un bol cernem faina si presaram sarea.
Adaugam iaurtul, drojdia dospita si incepem sa framantam.
Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam.
La final punem uleiul si il incorporam bine.
Acoperim cu un prosop curat si lasam aluatul la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in 4 bucati.
Luam doua bucati si cu mainile le modelam formand niste suluri. Impletim cele doua suluri si obtinem prima paine.
La fel procedam si cu cealalta.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi potrivite, asezam painile.
Le acoperim si le mai lasam 20 de minute la dospit.
Intre timp incingem cuptorul, punem un ibric cu apa si il lasam acolo cam 25 de minute.
Dupa acest timp, scoatem ibricul cu apa, bagam painile.
Reglam temperatura cuptorului la 170 de grade, lasam painile 30-40 de minute pana sunt rumenite si coapte.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor, facem un amestec cu putina apa si ulei si le ungem.
Le acoperim cu 2-3 prosoape groase si le lasam asa pana cand se racesc.
Reci, le invelim in folie pentru a se pastra fragede.
Servim ori de cate ori dorim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie