Paine de casa

de Rocsi in Piine, 16 Feb 2011 | 4266 vizualizari

 

Azi pentru prima data in viata mea am facut paine...de mult imi era pofta,ca tot am vazut la voi aici,si tot zicea mama las ca fac,las ca fac si nu a mai facut..azi mi-am luat inima in dinti si am facut eu..sunt asa mandra de ce mi-a iesit,am si mancat un sfert din ea...

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 100 gr iaurt
  • 400 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei.

Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut.

Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut.

Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca.

Intr-un bol cernem faina si presaram sarea.

Adaugam iaurtul, drojdia dospita si incepem sa framantam.

Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam.

La final punem uleiul si il incorporam bine.

Acoperim cu un prosop curat si lasam aluatul la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in 4 bucati.

Luam doua bucati si cu mainile le modelam formand niste suluri. Impletim cele doua suluri si obtinem prima paine.

La fel procedam si cu cealalta.

Tapetam cu hartie de copt doua tavi potrivite, asezam painile.

Le acoperim si le mai lasam 20 de minute la dospit.

Intre timp incingem cuptorul, punem un ibric cu apa si il lasam acolo cam 25 de minute.

Dupa acest timp, scoatem ibricul cu apa, bagam painile.

Reglam temperatura cuptorului la 170 de grade, lasam painile 30-40 de minute pana sunt rumenite si coapte.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor, facem un amestec cu putina apa si ulei si le ungem.

Le acoperim cu 2-3 prosoape groase si le lasam asa pana cand se racesc.

Reci, le invelim in folie pentru a se pastra fragede.

Servim ori de cate ori dorim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

adry88 1

21.05.2011, 15:18

foarte buna ti-a iesit

Angelina_Elena 1

10.12.2012, 12:15

foarte buna si frumoasa!

Rocsi 1

10.12.2012, 12:50

Daria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine traditionala greceasca cu masline