Placinte cu varza murata

de Adele in Piine, 3 Oct 2015 | 5762 vizualizari

 

Parca mai ieri savuram din placintele bunicii ,la gura sobei alaturi de o cana cu vin fiert .A trecut ceva timp si mi s-a facut dor de niste varzari asa cum le numeste mamaia mea .
Am pregatit cateva ,sa incerc mai mult sa vad cum iasa teaba :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina alba (aproximativ)
  • 10 gr drojdie.
  • 15 gr sare.
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura.
  • varza murata.
  • piper.
  • ulei.
  • sunca afumata.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza murata:

Pentru inceput se framanata un aluat ca de paine, se acopera cu un prososp si se lasa la dospit.

Intre timp varza murata, se toaca destul de marunt. Pe aragaz se pune un tuci (o oala) se taie bucati de sunca si se pune in tuci, cand se rumeneste putin se adauga si varza murata, se caleste bine si spre final se adauga piper. Se lasa la racit.

Cand aluatul este crescut si varza se raceste, se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie, se taie in 6 parti, formand 6 patrate, se adauga cate o lingura cu varza si se formeaza din fiecare ,cate o placinta, se aseaza intr-o tava tapetata si se lasa la crescut. Dupa care se ung cu galbenus de ou, se dau la cuptor la 200° pana se rumenesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte englezesti