Placinte cu varza murata

de Adele in Piine, 3 Oct 2015 | 1617 vizualizari

 

Parca mai ieri savuram din placintele bunicii ,la gura sobei alaturi de o cana cu vin fiert .A trecut ceva timp si mi s-a facut dor de niste varzari asa cum le numeste mamaia mea .
Am pregatit cateva ,sa incerc mai mult sa vad cum iasa teaba :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina alba (aproximativ)
  • 10 gr drojdie.
  • 15 gr sare.
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura.
  • varza murata.
  • piper.
  • ulei.
  • sunca afumata.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza murata:

Pentru inceput se framanata un aluat ca de paine, se acopera cu un prososp si se lasa la dospit.


Intre timp varza murata, se toaca destul de marunt. Pe aragaz se pune un tuci (o oala) se taie bucati de sunca si se pune in tuci, cand se rumeneste putin se adauga si varza murata, se caleste bine si spre final se adauga piper. Se lasa la racit.


Cand aluatul este crescut si varza se raceste, se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie, se taie in 6 parti, formand 6 patrate, se adauga cate o lingura cu varza si se formeaza din fiecare ,cate o placinta, se aseaza intr-o tava tapetata si se lasa la crescut. Dupa care se ung cu galbenus de ou, se dau la cuptor la 200° pana se rumenesc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Adele 1

04.10.2015, 12:22

Simo

mirela0911 1

05.10.2015, 14:52

Ce bine ti-au iesit!

Adele 1

05.10.2015, 15:43

Mirela multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'