Paine Floare

de diana_k in Piine, 19 Noi 2012 | 9153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 2 lingurite miere de albine
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • cateva linguri de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Floare:

 In cuva masinii de paine se pune faina cernuta in prealabil, intr-un colt sarea, iar in coltul opus restul ingredientelor.

 Se porneste masina pe programul de framantat. Se lasa aluatul la crescut in cuva s-au in alt vas, la loc cald si ferit de curenti de aer rece, acoperit cu un prosop curat.

 Se imparte in 6 bucati, din fiecare se modeleaza cate o bila. Una se aseaza in mijloc si restul in jurul ei, formand astfel o floare.
Se unge cu ou si se presara cu seminte de susan.

Se mai lasa la crescut inca 20-30 minute, apoi se coace la 200 grade C timp de 25 minute.
Imediat ce se scoate painea din cuptor se acopera cu un prosop ud.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diana_k 1

20.11.2012, 12:40

va multumesc, ma bucur ca va place painica mea!

Mihaela11_jo 1

20.11.2012, 16:10

Delicioasa si aspectuoasa

Ligia Bxl 1

22.11.2012, 13:01

ca de magazin

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita