Paine din faina integrala si seminte de in

de T I M E A in Piine, 13 Sep 2012 | 3610 vizualizari

 

Va recomand din plin aceasta paine sanatoasa cu faina integrala de grau si seminte de in.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina integrala de grau
  • 3 linguri seminte de in
  • 350-370 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare mare
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina integrala si seminte de in:

Punem drojdia in 100 ml de apa calduta (luam din cei 350 ml) amestecata cu zaharul si lasam la dospit 10 minute.


Faina o amestecam cu sarea si semintele de in. Turnam drojdia dospita peste faina si framantam cu mana adaugand treptat si restul de apa calduta pana incorporam toata faina si obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete. Adaugam la final uleiul si mai framantam cateva minute.


Acoperim vasul cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp de apox. o ora.


Impartim aluatul in 7 parti egale si una mai mare. Formam bile cu mana unsa cu putin ulei. Asezam bilele intr-o tava rotuda unsa cu ulei si lasam la dospit inca 20 min. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 minute.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem din tava pe un prosop de bucatarie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina integrala si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

T I M E A 1

17.09.2012, 13:56

Gabytza, Elena

mena29 1

17.09.2012, 14:04

Timi,sunt sigura ca a iesit excelenta,zilele trecute am facut si eu doar ca am pus seminte de floarea soarelui. Bravo!

T I M E A 1

17.09.2012, 15:08

Mena si eu fac cu tot felul de seminte. Acum ca s-a racorit clar o sa fac mai des paine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte de in