Paine Dukan cu branza

de Valclaudia in Piine, 8 Mai 2015 | 4200 vizualizari

 

se poate servi incepand cu faza de atac

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura seminte de chia
  • 3 oua
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 5 linguri branza de vaci degresata
  • 5 linguri de iaurt degresat
  • sare dupa gust
  • 4 lingurite apa rece
  • 8 linguri tarate de ovaz
  • 1 plicdrojdie uscata
  • seminte de susan si de mac pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Dukan cu branza:

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Dizolvam amidonul in 4 lingurite apa rece.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare.

Incorporam in spuma amidonul lichid.

Mixam galbenusurile cu branza, iaurtul,putina sare si semintele de chia.

Taratele le punem intr-un bol si le amestecam cu drojdia uscata, apoi le presaram peste amestecul de galbenusuri, omogenizam.

Incorporam apoi cu o spatula albusurile in galbenusurile cu tarate. Amestecam usor sa nu iasa aerul din spuma de albusuri.

Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt.

Turnam amestecul in tava, nivelam si presaram seminte de mac si de susan pentru decor.

Dam tava la cuptor pentru 10 minute la 200 grade, apoi reducem temperatura la 150 grade si lasam painea la copt alte 40 minute.

Oprim cuptorul, lasam painea sa se racoreasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru 10 minute.

Scoatem painea din cuptor, apoi din tava, indepartam hartia de copt si o lasam la racit pe un gratar.

Portionam cand e racita complet si servim cu crema de branza degresata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Dukan cu branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine wassa