Paine frageda cu susan

de adasev12 in Piine, 24 Ian 2012 | 4495 vizualizari

 

mi-a cam intrat la suflet painea facuta in casa...si incepe sa-mi iasa din ce in ce mai bine, asa ca fac destul de des...urmeaza cea cu semintre, ca am vazut la multi bucatarasi, si cred ca e delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip 00
  • 15 g drojdie  proaspata
  • o lg zahar
  • o lg sare
  • 2 lg iaurt gras
  • 50 ml lapte
  • apa cat mai e necesar
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frageda cu susan:

Drojdia am pus-o intr-un bol sfaramata si am lasat-o la cald vreo jumatate de ora. Am pus apoi zaharul si am diluat-o cu laptele caldut, apoi am adaugat 2 lg de faina si am amestecat bine. Am lasat maiaua la cald sa creasca, ceea ce intampla foate repede, cca 5 minute.

Faina am pus-o intr-un bol mai mare, am presarat sarea peste si in mijloc am pus maiaua dospita. Am adaugat iaurtul caldut ( l-am pus la microunde 30 sec), apoi am inceput sa framant cu mana, am adaugat o mana de seminte de susan si am completat cu nesecarul de apa, cat sa iasa un aluat elastic si molcut, dar nu prea moale...Am framantat cam 7-10 minute si am lasat la dospit cam 3 ore... Eu de obicei las painea la dospit cat de mult pot...cu cat dospeste mai mult, cu atat e mai buna...

Am transferat apoi aluatul in tava de copt, nu inainte de a-l mai framanta putin, l-am crestat deasupra cam pana la jumatate, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat si deasupra  seminte de susan si putina sare grunjoasa. Am lasat la dospit inca o ora, acoperit, la caldura. Am copt apoi painica la 180 grade cam o ora.  Am scos imediat si am udat-o deasupra binisor cu apa rece, apoi am acoperit cu un stergar si am lasat sa se raceasca binisor. Sincer eu am papat o feluita goala si inca calduta...

Pofte mari, deh!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frageda cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:43

buna

jolygina 1

29.01.2012, 12:21

buna

adasev12 1

29.01.2012, 14:49

elena, jolygina, ms fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine cu susan