Paine impletita dublu

de nadina73 in Piine, 7 Apr 2010 | 3263 vizualizari

 

o panine pufoasa si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • pt 2 tavi de cozonac
  • 1 kg faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar brun
  • 30 g drojdie proaspata
  • 10 lingurite lapte praf
  • 480 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita dublu:

Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf


Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine in forma de cozonac sau..................in ce forma doriti


Unu l-am impletit dublu si unu simplu


Dupa ce ia-ti dat forma dorita i puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca 30 minute dupa care se ung cu putin unt topit se pune susan ,mac sau chair zahar brun si va avea o culoare foarte placuta


Se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 160-170 grade


PS.Pentru paine impletita dublu faceti 6 bastonase apoile impletiti cate 3 fiecare si apoi ambele impreuna,este poza la cea cu mac


Iar cea simplu e impletita in 3 din trei bastoane

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita dublu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

bita 1

11.04.2010, 23:35

ce fain e crescuta,

nadina73 1

11.04.2010, 23:55

a nu zic ca nu e crescuta,dar alta data crestea si mai bine ,de fapt totul depinde de drojdie

mariac 1

16.04.2010, 01:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine Wassa