Paine frageda cu susan

de adasev12 in Piine, 24 Ian 2012 | 4428 vizualizari

 

mi-a cam intrat la suflet painea facuta in casa...si incepe sa-mi iasa din ce in ce mai bine, asa ca fac destul de des...urmeaza cea cu semintre, ca am vazut la multi bucatarasi, si cred ca e delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip 00
  • 15 g drojdie  proaspata
  • o lg zahar
  • o lg sare
  • 2 lg iaurt gras
  • 50 ml lapte
  • apa cat mai e necesar
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frageda cu susan:

Drojdia am pus-o intr-un bol sfaramata si am lasat-o la cald vreo jumatate de ora. Am pus apoi zaharul si am diluat-o cu laptele caldut, apoi am adaugat 2 lg de faina si am amestecat bine. Am lasat maiaua la cald sa creasca, ceea ce intampla foate repede, cca 5 minute.

Faina am pus-o intr-un bol mai mare, am presarat sarea peste si in mijloc am pus maiaua dospita. Am adaugat iaurtul caldut ( l-am pus la microunde 30 sec), apoi am inceput sa framant cu mana, am adaugat o mana de seminte de susan si am completat cu nesecarul de apa, cat sa iasa un aluat elastic si molcut, dar nu prea moale...Am framantat cam 7-10 minute si am lasat la dospit cam 3 ore... Eu de obicei las painea la dospit cat de mult pot...cu cat dospeste mai mult, cu atat e mai buna...

Am transferat apoi aluatul in tava de copt, nu inainte de a-l mai framanta putin, l-am crestat deasupra cam pana la jumatate, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat si deasupra  seminte de susan si putina sare grunjoasa. Am lasat la dospit inca o ora, acoperit, la caldura. Am copt apoi painica la 180 grade cam o ora.  Am scos imediat si am udat-o deasupra binisor cu apa rece, apoi am acoperit cu un stergar si am lasat sa se raceasca binisor. Sincer eu am papat o feluita goala si inca calduta...

Pofte mari, deh!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frageda cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:43

buna

jolygina 1

29.01.2012, 12:21

buna

adasev12 1

29.01.2012, 14:49

elena, jolygina, ms fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu susan