Turtite cu chimen

de gaby_duceag in Piine, 15 Oct 2010 | 5733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un cubulet drojdie
  • aproximativ 300 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 3 guri ulei de masline
  •  o lingurita chimen (sacarica)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu chimen:

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de "modelat".

Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute.

Din aluat luam cu mana data prin faina, bucati cam de marimea unei nuci, facem bilute apoi le aplatizam (sa aiba inaltimea de maxima 1cm )

Le coacem intr-o tigaie de teflon, la foc mic, fara sa ungem tava, invartindu-le cand pe o parte cand pe cealalta.

Nu mariti focul! Riscati sa le coaceti pe exterior si sa ramana mijlocul crud.

Ce bune suuuunt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

mihaelar63 1

17.10.2010, 02:34

cu chimen sunt preferatele mele
fetelor poate pastraza elasticul pentru ocazii speciale

draceapetrica 1

24.10.2010, 16:48

Tu "rocsi ", cu geografia stai rau,cu literatura clasica idem. De bucatarie,ce sa spun ? Iarta-ma,te rog, ce boala ai ? TE- A deochiat aragazul ?

diaconta 1

24.10.2010, 16:57

Gabeata iti dau si io niste elastic ca ai mei is mai maripoiate arunci cu prastia pana la Baia

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi