Turtite cu chimen

de gaby_duceag in Piine, 15 Oct 2010 | 5486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un cubulet drojdie
  • aproximativ 300 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 3 guri ulei de masline
  •  o lingurita chimen (sacarica)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu chimen:

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de "modelat".

Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute.

Din aluat luam cu mana data prin faina, bucati cam de marimea unei nuci, facem bilute apoi le aplatizam (sa aiba inaltimea de maxima 1cm )

Le coacem intr-o tigaie de teflon, la foc mic, fara sa ungem tava, invartindu-le cand pe o parte cand pe cealalta.

Nu mariti focul! Riscati sa le coaceti pe exterior si sa ramana mijlocul crud.

Ce bune suuuunt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

mihaelar63 1

17.10.2010, 02:34

cu chimen sunt preferatele mele
fetelor poate pastraza elasticul pentru ocazii speciale

draceapetrica 1

24.10.2010, 16:48

Tu "rocsi ", cu geografia stai rau,cu literatura clasica idem. De bucatarie,ce sa spun ? Iarta-ma,te rog, ce boala ai ? TE- A deochiat aragazul ?

diaconta 1

24.10.2010, 16:57

Gabeata iti dau si io niste elastic ca ai mei is mai maripoiate arunci cu prastia pana la Baia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot