Paine frantuzeasca

de RuxyRux in Piine, 17 Dec 2010 | 2951 vizualizari

 

O paine cu o coaja crocanta si un miez usor elastic...e atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite drojdie uscata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frantuzeasca:

Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului.


Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat.


Impartiti aluatul in doua.


Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii, apoi intindeti sub forma unui dreptunghi.


Impaturiti o treime in sus si o treime in jos pe lungime. Astfel impaturit, lasati la odihnit aluatul cateva minute si apoi mai repetati inca o data impaturirea.


Modelati apoi in forma de paine, pe o foaie pergament( eu modelez direct in tava) ungeti o folie cu ulei si acoperiti. Lasati la crescut 35-40 de minute.


Preincalziti cuptorul la 230 grade( gaz 8).


Crestati suprafata painii cu un cutit, presarati faina.


Asezati tava pe gratarul de sus al cuptorului, pulverizati apa in interior si coaceti 20 de minute.


Mutati pe un gratar la racit si apoi serviti.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lilik 1

18.12.2010, 10:11

ce frumos arata

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:49

buna painica

kamy 1

20.12.2010, 19:20

5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Lipie de casa