Pâine germană cu chimen

de Ade200 in Piine, 2 Ian 2013 | 2736 vizualizari

 

Am găsit o reţetă pe o tavă cumpărată şi am încercat-o, e foarte aromată şi gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 40 g de drojdie/2 plicuri de drojdie uscată
  • 5 linguri de apă călduţă
  • 2 ouă
  • 1 kg de făină
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 125 ml de apă
  • 75 g de unt moale
  • 50 g de unsoare
  • 2 linguriţe de sare
  • 3 linguriţe de chimen măcinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine germană cu chimen:

Cerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul.


Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea, chimenul şi frământă. Dacă aluatul se lipeşte, mai adaugă 1-2 linguri de făină; dacă e prea tare, puţină apă.


Lasă la dospit 30 de minute, acoperit, la loc mai călduţ.


Unge o tavă de pâine cu unt. Preîncălzeşte cuptorul la 225 de grade.


Frământă iar aluatul si pune-l în formă. Lasă-l la crescut până se dublează volumul. Fă nişte tăieturi cu un cuţit udat în apă.


Coace la foc mare(nr.4) 10 minute, apoi micşorează la 175 de grade(nr.2) şi mai coace 60 de minute.


Scoate pâinea si acoper-o cu un şervet până se răceşte.


Forma are 35 cm.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi drojdia uscată; în acest caz se amesteca făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute aşa, apoi se adaugă restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine germană cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

02.01.2013, 21:23

adry88 1

03.01.2013, 11:18

vreau si eu o feliuta

Mihaela11_jo 1

04.01.2013, 16:04

Ce frumos ti-a crescut!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda, de casa