Paine "Iepurasi"

de claudiaO in Piine, 24 Apr 2014 | 2196 vizualizari

 

De Paste am vrut sa ii fac piticului meu o surpriza si am pregatiti niste painici ce s-au vrut a fi iepurasi ...din toti doar catva aduceau a iepure ...dar ce conteaza...
Conteaza ca au fost bune si s-au mancat repede :)

 

INGREDIENTE

  • · 1 kg faina
  • · 650 ml lapte dulce cald
  • · 50 gr drojdie
  • · 1 lingurita cu varf cu sare
  • · 2 lingurite cu zahar
  • · 100 gr unt gras
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "Iepurasi":

Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute.


Punem faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care am totit untul.


Dupa ce am terminat laptele mai framantam inca vreo 10 minute; lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Luam coca si formam gramajoare ovale si le taiam cu foarfeca 2 urechi.Punem in tava pe hartie de copt;ungem cu ou amestecat cu lapte si mai lasam 20 minute la crescut- dam la cuptor cca 30 -40 minute si gata.


Eu am mai facut in plus un iepuras, pentru care m-am inspirat de la Laura Laurentiu : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-paine/painea-iepuras.html


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "Iepurasi"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.04.2014, 20:06

Iau si eu o painica

MotanLaOale 1

25.04.2014, 08:37

anca_rm 1

25.04.2014, 09:32

foarte buna painica , in forma de iepurasi sau nu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa