Paine impletita in 6

de Miha in Piine, 8 Sep 2009 | 3359 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 550 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in 6:

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul.


Prindem toate sulurile la un capat,presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins.Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit,parul papusii Amirei,niste plastilina de la Robert,niste aluat simplu facut din faina si apa...:)))


Deci,pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta


3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga.Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte,le presam unule peste altele.


Se lasa la crescut in jur de o ora,dupa care se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.


Se da la cuptorul incins la 200 grade,pana se rumeneste.


Crocanta la exterior si pufoasa la interior,o minunatie. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 6" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Miha 1

09.09.2009, 10:33

Multumesc Rivka! Esti tare draguta!

Miha 1

16.09.2009, 22:58

Ramo,uite ca in 4 nu stiu.Eu de la 3 am sarit direct la 6.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bio