Pâine ciabatta

de diaconta in Piine, 20 Noi 2014 | 2372 vizualizari

 

A început să-mi placă să pregătesc pâine în casă.Chiar dacă nu am maşină pentru pâine,este deosebit de uşor de pregătit,vremea este tocmai bună pentru a pregăti ceva la cuptor,aşa că nu avem nici o scuză.
Ca să recapitulăm,a fost mai întâi pâinea fără framântare,apoi pâinea cu cartofi,baghetele franţuzeşti cu seminţe,aşa că a venit timpul să încerc şi ciabatta.
Si cum pâinea aceasta a fost aşa de bună,astăzi am pregătit-o din nou.
Iată cum am pregătit această pâinica.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa calduţă
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • 1 lingurita sare
  • Puţin zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine ciabatta:

Am cernut faina,apoi am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia uscata.


Am pus apoi uleiul de masline si apa calduta si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care s-a desprins de peretii vasului.


Am mutat coca într-un bol pe care l-am uns cu putin ulei,l-am acoperit cu un şervet curat si l-am lasat sa dospeasca în loc caldut ,lipsit de curenti de aer.


L-am lasat pâna si-a dublat volumul(chiar mai mult,ca ma luasem cu alte treburi).


Am rasturnat coca pe planseta si am mai framântat putin.


Am asezat coca într-un vas de yena oval,în care am pus hârtie de copt.


L-am acoperit din nou si l-am mai lasat sa se dospeasca cât s-a încalzit cuptorul.


Am dat drumul la cuptor la 250 de grade si am pus o tava care sa se încalzeasca odata cu el.


Am vrut sa coc aceasta pâine la fel ca baghetele frantuzesti.


Când cuptorul s-a încins,am pus o cana de apa rece în tava din cuptor,pentru a crea aburi şi am bagat rapid vasul cu pâinea.


Dupa 15 minute,am redus focul la 230 de grade si am scos tava cu apa.


Am mai lasat 20 de minute .


In ultimele 10 minute,am transferat pâinea într-o tava,cu tot cu hârtie,am desfacut hârtia pentru ca pâinea sa se rumeneasca si pe partile laterale.


Am scos pâinea din cuptor,cu ajutorul unei pensule,am umezit coaja si am acoperit cu un prosop.


Astfel coaja va ramâne crocanta,dar nu va fi prea „aspra”.


Foarte tentanta aşa fierbinte,mirosind îmbietor.


Poftă bună !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine ciabatta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kukibella 1

21.11.2014, 11:26

dantes 1

21.11.2014, 11:37

Buna!

Rocsi 1

21.11.2014, 20:48

Imi place mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa