Paine inabusita

de Merisor in Piine, 31 Aug 2012 | 3068 vizualizari

 

Ideea am luat-o de la rocsi_1612 si mai nou de la RuxyRux pentru modul de coacere.

 

INGREDIENTE

  • 750 mL lapte
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine inabusita:

De cele mai multe ori folosesc lapte la aluatul de paine pentru ca primesc de la tara in cantitati mari si trebuie consumat.

Am pus drojdia intr-un bol impreuna cu zaharul si am frecat-o pana cand s-a lichefiat.

Laptele l-am pus intr-un ibric pe  foc si l-am incalzit cat sa suporte degetul. Am turnat laptele peste drojdia lichefiata si am amestecat bine, apoi am pus uleiul, otetul si in final faina amestecand cu o lingura de lemn. Am rasturnat aluatul pe masa infainata si am farmantat pana s-a incorporat faina in aluat. Am pus intr-un vas si am lasat la crescut circa 30 minute. Am introdus in cuptor un vas de yena cu capac si am lasat 10 minute la 200 grade. Aluatul l-am impartit in doua. Prima parte, am rulat-o cat forma vasului, am uns-o cu putin ulei si am pus-o in vasul incalzit. Am pus capacul si am introdus vasul in cuptor. Am copt 30 minute la 200 grade, apoi am luat capacul si am mai lasat 10 minute in cuptor la 180 grade. Am procedat asemenea si cu a doua parte de aluat.

Cand am scos paine din cuptor am tinut-o cateva minute invelita in prosop, apoi am rupt pentru ca salivau unii pe langa ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine inabusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (29)

Laly 1

31.08.2012, 21:45

Vai ce culoare frumoasa are,iau o felie de paine de la tine si ma duc la salata de vinete a lui Zaira

dobrezaira 1

03.09.2012, 14:16

nu-i rau deloc Laly, iar painea e super

Merisor 1

03.09.2012, 14:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine "pe vatra" fara framantare