Paine inabusita

de merisor in Piine, 31 Aug 2012 | 1762 vizualizari

 

Ideea am luat-o de la rocsi_1612 si mai nou de la RuxyRux pentru modul de coacere.

 

INGREDIENTE

  • 750 mL lapte
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine inabusita:

De cele mai multe ori folosesc lapte la aluatul de paine pentru ca primesc de la tara in cantitati mari si trebuie consumat.


Am pus drojdia intr-un bol impreuna cu zaharul si am frecat-o pana cand s-a lichefiat.


Laptele l-am pus intr-un ibric pe foc si l-am incalzit cat sa suporte degetul. Am turnat laptele peste drojdia lichefiata si am amestecat bine, apoi am pus uleiul, otetul si in final faina amestecand cu o lingura de lemn. Am rasturnat aluatul pe masa infainata si am farmantat pana s-a incorporat faina in aluat. Am pus intr-un vas si am lasat la crescut circa 30 minute. Am introdus in cuptor un vas de yena cu capac si am lasat 10 minute la 200 grade. Aluatul l-am impartit in doua. Prima parte, am rulat-o cat forma vasului, am uns-o cu putin ulei si am pus-o in vasul incalzit. Am pus capacul si am introdus vasul in cuptor. Am copt 30 minute la 200 grade, apoi am luat capacul si am mai lasat 10 minute in cuptor la 180 grade. Am procedat asemenea si cu a doua parte de aluat.


Cand am scos paine din cuptor am tinut-o cateva minute invelita in prosop, apoi am rupt pentru ca salivau unii pe langa ea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine inabusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Laly 1

31.08.2012, 21:45

Vai ce culoare frumoasa are,iau o felie de paine de la tine si ma duc la salata de vinete a lui Zaira

dobrezaira 1

03.09.2012, 14:16

nu-i rau deloc Laly, iar painea e super

merisor 1

03.09.2012, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare