Paine cu cartofi

de Bunica in Piine, 18 Ian 2014 | 1236 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac. Pufoasa, gustoasa...o minunatie! Nu se compara cu cea cumparata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari fierti
  • 1 kg. faina alba
  • 550 ml. apa calda
  • 5 linuri ulei de masline
  • 50 g. drojdie proapata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un ou
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat.


In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa.


Framanta un aluat elastic.


Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute.


Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt.


Cand aluatul este dospit se pune in tavi si se lasa la dospit inca 15 minute.


Se unge aluatul cu ou si se presara cu mac.


Da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute.


Se face testul cu scobitoarea.


Cand painea este coapta se scoate din cuptor si din tavi, acoperindu-se cu un prosop curat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

18.01.2014, 21:50

Buni minune nu alta ....chiar imi aduceam aminte zilele trecute de painea intermediara cu cartofi..tu trebuie sa o stii....ma trimitea mama sa cumpar si pana acasa veneam cu ea pe jumatate mancata

danakarin 1

19.01.2014, 06:05

Si mie imi place....poate fac chiar azi cu automatul de copt paine!

MOKUSKA 1

16.02.2014, 16:33

mai mult ca perfecta painica !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi