Paine Indiana Naan

de Brindusa in Piine, 13 Feb 2011 | 6350 vizualizari

 

Aceasta este o paine ca o lipie, foarte des intalnita alaturi de mancarurile indiene. Caracteristica ei e ca prin coacere se desface si lasa in mijloc un gol. Se mananca simpla sau umpluta cu carne tocata, cartofi, ceapa si multe altele.

Painea aceasta este foarte buna calda, direct din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de paine
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 ml iaurt
  • 100 ml lapte, caldut
  • 100 - 150 ml apa , calduta
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Indiana Naan:

Amesteca drojdia cu mierea si 50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma


Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa


Amesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica. Daca coca e prea tare, mai aduga cate putina apa, pana devine mai moale.


Lasa coca la crescut intr-un castron cam 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul


In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura maxima si pune in el o tava mare, ca sa se incalzeasca bin. Daca ai piatra pentru pizza, foloseste-o.


Cu mainile unse cu ulei (sau cu putina faina) scoate coca din castron si imparte-o in 10 bucati.


Intinde 3 bucati de coca sub forma ovala, nu prea subtire,ca sa nu iasa foarte uscate dupa copt


Pune cele 3 bucati in tava incinsa si coace la 225 C (foarte tare) 7 minute, apoi intoarce pe cealalta parte si mai coace 7 minute (in total cam 15 minute ajung)


Scoate painea din cuptor si pune tava la loc in cuptor, ca sa se incalzeasca din nou. Mai coace 3 bucati. Continua pana cand termini toata coca.


Serveste painea calda cu ce curry iti place

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Indiana Naan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

13.02.2011, 23:07

Arata tare bine

MotanLaOale 1

14.02.2011, 08:54

adry88 1

10.05.2011, 16:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Palanețe (cocoradă) cu branza