Paine irlandeza cu cereale

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 1001 vizualizari

 

De o vreme am tot probat diverse retete de irish bread, insa nici una nu m-a multumit pe deplin, ba prea lipicioase, cu crusta prea tare, ba gustul cam fad, sau prea pronuntat de bicarbonat....asa ca am trecut la creatie sa zic....oricum ideea este ca painica in principal contine iaurt sau lapte acru, faina, sare si bicarbonat, totul depinde cum le combini astfel incat sa-i dai un gust delicios...eu am facut ceva schimbari in bine si am obtinut o reteta grozava!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt
  • 450 gr faina
  • 100 gr fulgi de cereale macinate( eu cumpar Bio pentru micul dejun din Plafar)
  • 2 linguri seminte de in
  • 1 plic de praf de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de seminte de in
  • 1 ou
  • putina apa( 2 linguri)
  • o lingura de faina pentru infainat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza cu cereale:

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine.


Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor painea cum dorim. Infainam usor painea.


La cuptorul incins la 200 de grade am copt painica 35 de minute...si gata...am lasat sa se raceasca perfect si am feliat-o...pofta mare la painica irlandeza gustoasa tare! pastrati painea maxim doua zile, de regula painea irlandeza se mananca proaspata!

 

TIPS-URI

1

Nu taiati painica fierbinte, asteptati sa se raceasca complet!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza cu cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

27.04.2015, 10:42

Ce fain arata! De mult n-am mai facut o paine in casa.. lipsa de timp..

tarasmariana 1

27.04.2015, 21:34

O bunatate !

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza