Paine irlandeza cu cereale

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 782 vizualizari

 

De o vreme am tot probat diverse retete de irish bread, insa nici una nu m-a multumit pe deplin, ba prea lipicioase, cu crusta prea tare, ba gustul cam fad, sau prea pronuntat de bicarbonat....asa ca am trecut la creatie sa zic....oricum ideea este ca painica in principal contine iaurt sau lapte acru, faina, sare si bicarbonat, totul depinde cum le combini astfel incat sa-i dai un gust delicios...eu am facut ceva schimbari in bine si am obtinut o reteta grozava!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt
  • 450 gr faina
  • 100 gr fulgi de cereale macinate( eu cumpar Bio pentru micul dejun din Plafar)
  • 2 linguri seminte de in
  • 1 plic de praf de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de seminte de in
  • 1 ou
  • putina apa( 2 linguri)
  • o lingura de faina pentru infainat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza cu cereale:

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine.


Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor painea cum dorim. Infainam usor painea.


La cuptorul incins la 200 de grade am copt painica 35 de minute...si gata...am lasat sa se raceasca perfect si am feliat-o...pofta mare la painica irlandeza gustoasa tare! pastrati painea maxim doua zile, de regula painea irlandeza se mananca proaspata!

 

TIPS-URI

1

Nu taiati painica fierbinte, asteptati sa se raceasca complet!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza cu cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

27.04.2015, 10:42

Ce fain arata! De mult n-am mai facut o paine in casa.. lipsa de timp..

tarasmariana 1

27.04.2015, 21:34

O bunatate !

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza