Paine irlandeza( irish bread)

de RuxyRux in Piine, 9 Aug 2011 | 3864 vizualizari

 

O paine irlandeza rapida si foarte gustoasa...merita probata...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • lapte batut
  • 1 lingura rasa de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza( irish bread):

Pentru a prepara aceasta paine irlandeza se cerne faina in vasul de framantat. Se pune si praful de copt( merge foarte bine si bicarbonat). Se adauga sarea si apoi se incepe a se pune si laptele batut( aici nu va pot da cantitati exacte depinde foarte tare de cat de gros este laptele batut). Se framanta pana incepe sa se lege aluatul si in acest timp se tot adauga cate putin lapte batut. Cand se leaga bine alatul ( este putin lipicios) ne mai trecem mainile prin faina si formam o bila mareee.


O asezam in tava rotunda( eu am folosit inelul de tort) tapetata cu hartie pergament si o crestam adanc in forma de cruce.


O coacem pana se rumeneste la foc potrivit, la mine a durat o ora. Taiem painea irlandeza cand se raceste sau daca nu mai avem rabdarica o rupem si o servim cu pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza( irish bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

ionela2682 1

11.08.2011, 13:32

io 1

24.01.2012, 21:27

Am si eu o intrebare, desi vine cam tarziu
Ce consistenta ar trebui sa aibe aluatul, cat de tare ar trebui sa fie?
Initial, mi s-a parut ca e cam diluat si am tot adaugat faina pana a devenit mai compact... oare am gresit?

RuxyRux 1

24.01.2012, 21:46

Aluatul trebuie sa fie consistent sa poti forma bila...in niciun caz nu trebuie sa curga...sa se poata modela ca o plastelina...sper sa iti reuseasca imi pare rau ca nu am putut atunci sa pun cantitatile...o sa o refac si sper sa pot trece si gramaj...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?