Paine irlandeza( irish bread)

de RuxyRux in Piine, 9 Aug 2011 | 6018 vizualizari

 

O paine irlandeza rapida si foarte gustoasa...merita probata...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • lapte batut
  • 1 lingura rasa de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza( irish bread):

Pentru a prepara aceasta paine irlandeza se cerne faina in vasul de framantat. Se pune si praful de copt( merge foarte bine si bicarbonat). Se adauga sarea si apoi se incepe a se pune si laptele batut( aici nu va pot da cantitati exacte depinde foarte tare de cat de gros este laptele batut). Se framanta pana incepe sa se lege aluatul si in acest timp se tot adauga cate putin lapte batut. Cand se leaga bine alatul ( este putin lipicios) ne mai trecem mainile prin faina si formam o bila mareee.

O asezam in tava  rotunda( eu am folosit inelul de tort) tapetata cu hartie pergament si o crestam adanc in forma de cruce.

O coacem pana se rumeneste la foc potrivit, la mine a durat  o ora. Taiem painea irlandeza cand se raceste sau daca nu mai avem rabdarica o rupem si o servim cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza( irish bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

ionela2682 1

11.08.2011, 13:32

io 1

24.01.2012, 21:27

Am si eu o intrebare, desi vine cam tarziu
Ce consistenta ar trebui sa aibe aluatul, cat de tare ar trebui sa fie?
Initial, mi s-a parut ca e cam diluat si am tot adaugat faina pana a devenit mai compact... oare am gresit?

RuxyRux 1

24.01.2012, 21:46

Aluatul trebuie sa fie consistent sa poti forma bila...in niciun caz nu trebuie sa curga...sa se poata modela ca o plastelina...sper sa iti reuseasca imi pare rau ca nu am putut atunci sa pun cantitatile...o sa o refac si sper sa pot trece si gramaj...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa