Paine mediteraneana cu ulei de masline

de RuxyRux in Piine, 12 Noi 2010 | 6185 vizualizari

 

O paine atat de gustoasa si atat de simplu de facut...iar aroma e cu adevarat mediteraneana...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite zahar( brun)
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei de masline( preferabil extravirgin)
  • 1 plic drojdie uscata( 7 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana cu ulei de masline:

Se amesteca ingredientele uscate intr-un vas( lighean de paine), si apoi se adauga apa, se framanta maxim 7 min, apoi se adauga uleiul de masline, se mai framanta trei minute, apoi se unge cu ulei de masline, se acopera cu folie si se lasa la crescut 40-60 min, pana isi dubleaza volumul...



Cand a crescut, se modeleaza in forma de paine dorita, cu mainile unse cu ulei de masline, ies doua mici sau una mare....se cresteaza cu un cutit in forma de franzela, se pune in tava acoperita cu hartie de copt( sau tapetata cu ulei si faina) si se da la cuptorul incins la 200 grade 25-30 min...e atat de buna!


 

TIPS-URI

1

pentru painica din fotografie am dublat reteta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

13.05.2011, 15:59

mena29 1

10.09.2013, 20:58

RuxyRux 1

10.09.2013, 21:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca