Pâine neagră de casă

de alilianaa in Piine, 15 Dec 2012 | 2410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină neagră
  • 50 gr. Drojdie pulbere
  • Un vârf de cuţit sare
  • 0.5 l apă caldă
  • 50 gr. ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine neagră de casă:

Fiind prima reţetă de pe site, am zis să încep cu pâinea, căci este folosită de toată lumea. Iar pâinea de casă este la mare căutare în multe case.


Făina cernută se pune într-un vas peste care se pune drojdia şi sarea. În etape se adaugă apa caldă, frământându-se până se formează aluatul la consistenţa necesară. La sfârşit se încorporează uleiul şi se mai frământă un pic.


Se lasă la dospit cât să crească la optimul necesar aşezatului în tăvi. Se mai lasă la dospit în tăvi cca. 15 minute apoi se bagă la cuptor. În timpul coacerii se testează cu o scobitoare (de preferat ca cele pentru frigărui).


Se scoate la momentul potrivit şi se acoperă pentru 10 minute cu un ştergar umezit.


p.s Până la învăţarea tuturor trucurilor de fotografiere, pregătire şi postare, prezentările vor fi "ca de început".


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine neagră de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

alilianaa 1

29.12.2012, 08:56

Da. Noua ne place foarte mult.

Valclaudia 1

02.01.2013, 22:27

chiar daca e cam tarziu, am trecut sa rup un colt de paine. Sper ca nu se supara nimeni....

alilianaa 1

02.01.2013, 23:34

Cu mare drag oferim. Niciodata nu e prea tarziu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turtite cu dovlecei si cascaval