Paine rapida cu iaurt

de Steffy in Piine, 12 Noi 2013 | 38892 vizualizari

 

Nu sunt obisnuita sa fac paine, dar am incercat aceasta reteta pentru ca mi s-a parut simpla si nu trebuie sa framanti mult. A iesit pufoasa si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 400 g iaurt
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • cateva seminte de floarea soarelui
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida cu iaurt:

Intr-un castron se pun iaurtul, ouale, zaharul si un praf de sare si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga faina si praful de copt si se framanta usor. Se imparte coca in 2 bucati si se ruleaza una peste alta pentru a iesi o paine impletita.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt, se pune painea impletita peste care am presarat niste seminte de floarea soarelui si se da la cuptor pentru 50 minute, la foc mic.

Verificam cu o scobitoare, daca nu mai ramane deloc aluat lipit de ea, inseamna ca painica este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca, apoi se poate manca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

13.11.2013, 19:34

ce bine arata! am salvat si eu reteta!

Steffy 1

13.11.2013, 20:28

Tare ma bucur ca va place! Va imbratisez, dragi bucatarasi!

Panacris 1

25.03.2020, 12:41

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coronite rasucite din aluat de paine