Paine cu vin

de RuxyRux in Piine, 24 Iul 2011 | 1744 vizualizari

 

Ambrozie...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 400 gr faina integrala
  • 250 ml vin ( demisec, dulce)
  • 250 ml apa calduta
  • 5- 7 linguri ulei masline( depinde cate vor intra)
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu vin:

Punem faina in vasul de paine ( cernuta), facem o gropita in mijloc, adaugam drojdia deasupra ei zaharul, pe margini sarea.


Turnam cate putin din vinul pe care l-am amestecat cu apa calduta si incepem sa framantam. Facem asta pana adaugam toata apa cu vin, apoi incepem sa punem si uleiul. Punem uleiul cate putin si framantam pana obtinem un aluat frumos putin elastic. Dam forma de paine si presaram putina faina apoi crestam adanc in forma de cruce cu un cutit bine ascutit.


Lasam la dospit o ora.


Cand si-a dublat volumul framantam din nou inca cinci minute apoi punem intr-o tava de copt si lasam din nou la crescut. Presaram faina apoi crestam din nou in forma de cruce. Daca dorim o paine mai crescuta lasam numai trei sferturi de ora sau o ora la crescut. Daca dorim o paine intinsa in tava lasam in jur de o ora si jumatate. Eu am copt in tava de tarta.


Incingem cuptorul la 200 grade si coacem pana painea este rumenita(in jur de 30 de min).


Taiem numai dupa ce s-a racit complet.


Putin dulceaga, putin acrisoara, foarte aromata...delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

divainbucatarie 1

26.07.2011, 09:23

Corinuta 1

02.08.2011, 11:12

place!

RuxyRux 1

02.08.2011, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)