Paine rotunda impletita

de Miha in Piine, 2 Oct 2009 | 9905 vizualizari

 

inspirata de Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda impletita:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. :)
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.


Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.


Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.


Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.


Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.


Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Oana 1

14.10.2009, 20:22

O, Doamne! ce tragedie!!!

Miha 1

14.10.2009, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca