Paine rotunda impletita

de Miha in Piine, 2 Oct 2009 | 14567 vizualizari

 

inspirata de Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda impletita:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. :)
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.

Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.

Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.

Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.

Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Oana 1

14.10.2009, 20:22

O, Doamne! ce tragedie!!!

Miha 1

14.10.2009, 21:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala