Paine simplă

de ionix in Piine, 17 Sep 2010 | 1946 vizualizari

 

nu am poze din timpul prepararii pentru c-am stricat laptopul pe care erau :S:S sper sa revin cu poze in momentul in care voi repara laptopul :D inspiratia mi-a venit de la Brindusa... pup

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500- 600 ml apa calduta
  • 50 g drojdie proaspata
  • o lingura cu sare
  • o lingura cu zahar
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine simplă:

Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.


Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.


In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.


Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si adaugam apa, treptat.


Pui apa suficienta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios si pufos iar apoi framanti bine bine.


Vasul il acoperi cu un prosop si-l pui intr-un loc calduros la dospit. Lasi la dospit pana-si dubleaza coca volumul, cam o ora.


Aluatul il imparti in 6 suluri egale din care vom face doua paini. Cu 3 din suluri face o paine si cu celelalte 3 alta paine, impletind sulurile intre ele.


Asezam painea impletita intr-o tava -unsa cu ulei, tapetata cu faina sau cu hartie de copt- acoperim tava cu un prosop, dam din nou la un loc calduros si lasam sa creasca un pic in tava.


Dupa ce a crescut o crestam deasupra putin, cu un cutit, si o dam la cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu in partea de sus a cuptorului pana cand se coace.


Inainte de a scoate painile facem testul cu scobitoarea.


Cat painicile sunt calde, pulverizam putina apa calduta pe ele si apoi le acoperim cu un prosop de bumbac pentrua se raci putin.


Nu le taiati cat sunt fierbinti pentru se pot incruzi.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

cantitatea de apa se pune in functie de cum este absorbita de faina...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine simplă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

18.09.2010, 16:36

un colt si pentru mine mai ai?................

Laly 1

19.09.2010, 00:14

De aici iau o feliuta de paine sa mananc cu un ciocanel

ionix 1

20.09.2010, 14:41

@Medi.. nu mai am dar facem @Laly... merge perfect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Paine