Chifle Laugenbrot

de Gherca Daniela in Piine, 28 Mar 2019 | 4777 vizualizari

 

Aceste painici sunt extraordinare si foarte usor de facut. Gustul intens de covrigi cu o crusta crocanta si miez pufos. O sa va placa sigur!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 270 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 30 ml ulei
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • In plus:
  • 2 litri apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu sare
  • Optional: pentru presarat deasupra:
  • mac, susan sau sare grunjoasa (eu nu am pus)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat fara a se lipi de mana.
     Lasam coca obtinuta la crescut pana isi dubleaza volumul.
     Dupa ce a crescut, punem pe foc, intr-o oala sau un vas mai mare apa, bicarbonatul si sarea si lasam  sa fiarba. In acest timp ne ocupam de aluat.
     Rupem cate o bucata de aluat de 90 g (cantarite) si formam cu degetele chifle rotunde.
     (Mie mi-au iesit 9 painici)!
     Din momentul in care apa a inceput sa fiarba adaugam chiflele, cate 3, pe rand si le lasam la oparit fix 30 secunde, pana se ridica deasupra. Scoatem cu o spumiera si le asezam intr-o tava tapetata  cu hartie de copt. Crestam putin chiflele si bagam tava la cuptorul preincalzit la 210°C pentru aproximativ 20 minute.

Cand sunt frumos rumenite sunt gata si asteapta sa fie servite...sunt minunate calde :x

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

29.03.2019, 11:45

Rocsi 1

29.03.2019, 19:12

Sunt atat de grozave! Pe mine m-au cucerit de la prima incercare, apoi le-am tot facut!

Merisor 1

30.03.2019, 13:19

Cât de reușite sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pâine margaretă