Chifle Laugenbrot

de Gherca Daniela in Piine, 28 Mar 2019 | 814 vizualizari

 

Aceste painici sunt extraordinare si foarte usor de facut. Gustul intens de covrigi cu o crusta crocanta si miez pufos. O sa va placa sigur!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 270 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 30 ml ulei
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • In plus:
  • 2 litri apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu sare
  • Optional: pentru presarat deasupra:
  • mac, susan sau sare grunjoasa (eu nu am pus)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat fara a se lipi de mana.

Lasam coca obtinuta la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, punem pe foc, intr-o oala sau un vas mai mare apa, bicarbonatul si sarea si lasam sa fiarba. In acest timp ne ocupam de aluat.

Rupem cate o bucata de aluat de 90 g (cantarite) si formam cu degetele chifle rotunde.

(Mie mi-au iesit 9 painici)!

Din momentul in care apa a inceput sa fiarba adaugam chiflele, cate 3, pe rand si le lasam la oparit fix 30 secunde, pana se ridica deasupra. Scoatem cu o spumiera si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Crestam putin chiflele si bagam tava la cuptorul preincalzit la 210°C pentru aproximativ 20 minute.


Cand sunt frumos rumenite sunt gata si asteapta sa fie servite...sunt minunate calde :x

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

29.03.2019, 11:45

Rocsi 1

29.03.2019, 19:12

Sunt atat de grozave! Pe mine m-au cucerit de la prima incercare, apoi le-am tot facut!

Merisor 1

30.03.2019, 13:19

Cât de reușite sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert rulouri fragede cu mac
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Compot de mure

de dantes 5

ieri la 11:02

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

pe 19.09 la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

pe 19.09 la 18:56

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la bunica la vatra