Paine speciala de Paste

de adnia in Piine, 5 Mai 2013 | 3880 vizualizari

 

Nu puteam lasa Pastele sa treaca fara ceva special pregatit cu drag, desi am avut o viteza mai ceva ca Speedy Gonzales:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 kg faina alba
  • -550 ml apa
  • -150 ml lapte
  • -2 pliculete drojdie
  • -2 linguri sare
  • -1 lingura zahar
  • -75 ml ulei de masline
  • -mix de seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, in si susan--acest mix este nelipsit din bucataria mea, deoarece reprezinta o sursa buna de fibre si Omega 3, Omega 6)
  • -1 ou batut, pt. uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine speciala de Paste:

Din toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore).

Acum avenit momentul sa scot aluatul din bolul in care crescuse si sa-l framant din nou pe planseta, adaugandu-i si semintele, putin, cate putin. Dupa ce am incorporat bine semintele, am rupt o biluta de aluat, pe care am lasat-o sa se odihneasca putin.

Intre timp, n-am stat degeaba..si am trecut la intinderea restului de aluat intr-o foaie , pe care am transferat-o intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Am facut acest lucru ca sa-mi fie mai usor la modelat. Am taiat aluatul in asa fel incat sa-i formez "petalele", noua la numar (adica a, taiat cu cutitul bine ascutit petalele, dar mijlocul l-am lasat intreg). Acum, fiecare petala a fost din nou taiata in 3. Am inceput sa impletesc fiecare din cele 9 petale, obtinand in final o floare cu petalele impletite (capatul impletiturii l-am indoit usor sub fiecare petala, ca sa iasa usor rotunjite). A venit si randul bilei de aluat puse deoparte sa fie impartita in trei bucati, pe care le-am transformat in mici suluri. Le-am impletit si pe acestea, obtinand o bentita frumoasa, pe care am asezat-o sub forma de cerc in mijlocul florii obtinute anterior. Am pesulat aluatul cu putin ou batut si am presarat cateva seminte, apoi am dat la cuptor la foc domol, pana a trecut testul scobitorii. Am pensulat apoi cu restul de ou batut ( cu ocazia asta am prins si semintele bine de crusta) si am mai lasat la cuptor inca 5 minute.

Am scos la racit pe un gratar, apoi am dus painea pe masa de sarbatoare, alaturi de cozonac si ouale rosii.

Enjoy!

P.S. modul de impletire al painicii l-am gasit pe internet..il atasez si pe acesta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine speciala de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diana_k 1

06.05.2013, 08:35

tare frumoasa painica ta

mirela0911 1

06.05.2013, 12:29

Ce frumoasa e!

Panacris 1

07.05.2013, 20:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine alba facuta la masina de paine