Paine taraneasca cu seminte

de Amoush in Piine, 5 Sep 2011 | 2994 vizualizari

 

ce poate fi mai bun si mai sanatos langa mancarurile preparate in casa? o paine taraneasca de secara, cu seminte si cu certitudinea ca nu are nici urma de E-uri!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina de secara, 
  • 6 lg seminte crude asortate, 
  • 2 lg ulei, 
  • 1 lgta sare, 
  • 2 lgte zahar brun, 
  • 1 plic de drojdie granule, 
  • o cana de apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca cu seminte:

Se face un aluat vascos si se lasa la dospit ~ 1 ora, la caldura, pana ce isi dubleaza volumul si devine pufos!


Se unge cu unt o forma de paine sau de cozonac (mai inalta) si se adauga toata coca sub forma unui cilindru! Daca va place o puteti unge cu sucul unei rosii, eu am lasat-o asa ca sa se vada semintele frumos! ;)



Se coace in cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste si e usor desprinsa de pe marginile tavii!

 

TIPS-URI

1

faina de secara ii va da un gust special

2

poti adauga seminte asortate sau doar un singur fel, iese bestiala si doar cu seminte de dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:17

bun venit,painea arata bine,e facuta in masina de paine?

MotanLaOale 1

09.09.2011, 16:56

rodica_m 1

22.09.2011, 10:18

Bun venit!!!! a painica excelenta!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Chifle