Paine umpluta

de AnyCostescu in Piine, 14 Iun 2013 | 3852 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 1 lingurita drojide
  • jumatate de lingurita sare
  • jumatate de lingurita zahar
  • 50 g unt
  • 250 g lapte
  • 1ou
  • putin rozmarin
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata
  • 1 bucata de carnat taranesc
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • usturoi
  • boabe de coriandru
  • piper ,sare
  • ulei
  • cateva fire patrunjel si marar
  • ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca..


Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit


Intr-un bol punem faina(eu am pus initial aproximativ 400 g apoi am mai adaugat pe parcurs ) , oul ,drojdia si untul amestecat cu lapte si incepem sa amestecam mai intai cu o furculita pana se omogenizeaza totul.


Completam cu faina si ne punem mainile la treaba pana rezulta un aluat potrivit de moale dar elastic ..


Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.


Intre timp facem umplutura.


Carnatul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei.


Ceapa se curata, se taie cubulete si se pune la calit pana se inmoaie, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa se caleasca impreuna pana carnea isi schimba culoarea.


Punem sare ,piper,coriandru, usturoi pisat(eu am avut mujdei gata facut) si se amesteca bine.


Spre final se pune si carnatul prajit si oprim focul.


Lasam deoparte pana se raceste complet.


Dupa ce s-a racit punem 3 oua si amestecam bine.Adaugam marar si patrunjel tocat marunt si umplutura e gata :)


Dupa ce a crescut aluatul se rupe bucati si se intind foi..PUnem pe fiecare foaie umplutura si rulam.Facem asa cu toate bucatile de aluat..


Eu am pus rulourile intr-o tava rotunda..Tava mea era mica si am pus doar 2 dintre ruloruri iar celalalt l-am copt aparte .


Se ung cu ou batut bine si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos..


Este foarte buna painea calda dar si dupa ce s-a racit..


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:49

Cat de bine poate sa arate

Alina26 1

14.06.2013, 20:51

ce bine arata...vreau si eu o bucatica!!!!

AnyCostescu 1

15.06.2013, 15:28

multumesc haideti la o felie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pâine georgiană cu brânză