Paine umpluta

de AnyCostescu in Piine, 14 Iun 2013 | 3062 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 1 lingurita drojide
  • jumatate de lingurita sare
  • jumatate de lingurita zahar
  • 50 g unt
  • 250 g lapte
  • 1ou
  • putin rozmarin
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata
  • 1 bucata de carnat taranesc
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • usturoi
  • boabe de coriandru
  • piper ,sare
  • ulei
  • cateva fire patrunjel si marar
  • ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca..

Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit

Intr-un bol punem faina(eu am pus initial aproximativ 400 g apoi am mai adaugat pe parcurs ) , oul ,drojdia si untul amestecat cu lapte si incepem sa amestecam mai intai cu o furculita pana se omogenizeaza totul.

Completam cu faina si ne punem mainile la treaba pana rezulta un aluat potrivit de moale dar elastic ..

Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura.

Carnatul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei.

Ceapa se curata, se taie cubulete si se pune la calit pana se inmoaie, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa se caleasca impreuna pana carnea isi schimba culoarea.

Punem sare ,piper,coriandru, usturoi pisat(eu am avut mujdei gata facut) si se amesteca bine.

Spre final se pune si carnatul prajit si oprim focul.

Lasam deoparte pana se raceste complet.

Dupa ce s-a racit punem 3 oua si amestecam bine.Adaugam marar si patrunjel tocat marunt si umplutura e gata :)

Dupa ce a crescut aluatul se rupe bucati si se intind foi..PUnem pe fiecare foaie umplutura si rulam.Facem asa cu toate bucatile de aluat..

Eu am pus rulourile intr-o tava rotunda..Tava mea era mica si am pus doar 2 dintre ruloruri iar celalalt l-am copt aparte .

Se ung cu ou batut bine si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos..

Este foarte buna painea calda dar si dupa ce s-a racit..

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine umpluta-0
Paine umpluta-1
Paine umpluta-2
Paine umpluta-3
Paine umpluta-4
Paine umpluta-5
Paine umpluta-6
Paine umpluta-7
Paine umpluta-8
Paine umpluta-9
Paine umpluta-10
Paine umpluta-11
Paine umpluta-12
Paine umpluta-13
Paine umpluta-14
Paine umpluta-15
Paine umpluta-16
Paine umpluta-17
Paine umpluta-18
Paine umpluta-19
Paine umpluta-20
Paine umpluta-21
Paine umpluta-22
Paine umpluta-23
Paine umpluta-24
Paine umpluta-25
Paine umpluta-26
Paine umpluta-27

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

14.06.2013, 20:49

Cat de bine poate sa arate

Alina26

Alina26 1

14.06.2013, 20:51

ce bine arata...vreau si eu o bucatica!!!!

AnyCostescu

AnyCostescu 1

15.06.2013, 15:28

multumesc haideti la o felie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!