Paine alba impletita

de susu in Piine, 6 Mar 2011 | 2559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 250 ml lapte
  • ½ lingurita de sare
  • 1 galbenus pentru uns
  • Mac
  • Susan
  • In
  • 50 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba impletita:

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator. Se face un loc la mijloc unde pui drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua. Dupa ce a crescut adaugi oul, sarea si restul de lapte caldut framantand pana devine elastic. Se adauga cate putin uleiul cald si se framanta pana se dezlipeste de pe vas. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune in tava tapetata si se mai lasa la crescut, se unge cu galbenus, se presara seminte si se coace la foc potrivit.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine alba impletita-0
Paine alba impletita-1
Paine alba impletita-2
Paine alba impletita-3
Paine alba impletita-4
Paine alba impletita-5

COMENTARII (13)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

07.03.2011, 11:40

ce frumoase sunt

susu

susu 1

09.03.2011, 14:53

Gugugh poate nu este nicun secret. Eu am facut pentru prima oara paine, de curiozitate dar nu ma omor dupa painica de casa. Am facut si cozonaci, checuri si alte minuni cu aluat dospit si a ramas mare si crescut. Mi s-a mai intamplat si mie de exemplu la checuri sau blat de tort sa mi se lase nitel dupa ce l-am scos din cuptor insa mai rar. Poate sa le lasi mai putin cu vreo 10 15 min cu focul deschis la cuptor dupa care sa -l inchizi si sa le lasi sa se raceasca in cuptor, eventual cu usa intredeschisa.

adry88

adry88 1

26.05.2011, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!