Paine umpluta

de gaby_duceag in Piine, 3 Oct 2013 | 8268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 450 gr faina
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda (aprox 200ml)
  • un ou
  • Umplutura
  • 150 gr kaizer afumat
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 100 gr cascaval afumat
  • 150 cascaval
  • sare, piper
  • Sos
  • cateva linguri rosii pasate
  • putin busuioc
  • pudra de usturoi
  • sare
  • o lingurita ulei de masline.
  • Pentru uns
  • un ou
  • sare
  • pudra de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Aluat.


Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea.


Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de incorporat si mai framantam 10 minute.


E un aluat minunat! O sa prepar si o paine simpla cu acest aluat :)


Acoperim bolul si-l lasam la loc cald timp de o ora.


Taiem kaizerul cubulete, ciupercile feliate le mai tocam putin, ambele feluri de cascaval le dam pe razatoare. Le amestecam toate intr-un bol si potrivim gustul de sare si piper.


Amestecam rosiile pasate cu uleiul, putin busuioc, sare si pudra de usturoi.


Impartim aluatul in doua. Din care fiecare bucata modelam o bila pe care o intindem apoi cu sucitorul.


Trebuie sa obtinem doua foi egale ca diametru cu tava in care vom coace painea.


Ungem tava cu unt si asezam una dintre foi.Intindem sosul apoi punem umplutura in mijloc si pe marginea foii, ca o bordura (vezi foto).


Eu am facut cam multa umplutura. Am pus-o intr-un bol si-am lasat-o la rece pentru a prepara o pizza.


Asezam a doua foaie. Cu ajutorul unui bol sau a unei farfurioare adanci separam mijlocul umplut de restul painii, lipind usor cu mana foaia de deasupra de cea de baza doar in jurul mijlocului.


Lipim bine si capetele foilor una de alta.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul umplut ,in raze, incepand de la cercul din mijloc pana la marginea foilor.


Fiecare raza o rulam usor.


Batem oul ramas, cu furculita, punem putina sare si pudra de usturoi.


Ungem toata suprafata painii.


Mai lasam 5 minute la loc cald, timp in care preincalzim cuptorul.


Coacem painea la foc mediu pana se rumeneste frumos.


Noi am servit-o cu iaurt de casa :)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Lau 1

07.10.2014, 17:38

ce bine arata

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 17:54

raluca95 1

20.01.2015, 16:18

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34