Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui

de Valclaudia in Piine, 5 Ian 2014 | 6655 vizualizari

 

dupa reteta mamaiei Elena,cu mici modificari......>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 500 ml apa calduta
  • 1 iaurt mic (150 gr.)
  • 30 gr. drojdie
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (cu varf) de sare
  • cca 50 ml ulei
  • seminte de in (50 gr.)
  • seminte de floarea soarelui (150 gr.)
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui:

Inainte de toate pornim cuptorul si-l setam la temperatura de 50 grade.


Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si floarea soarelui si iaurtul (la temperatura camerei).


Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toata cantitatea.


Din cand in cand mai turnam putin ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini (la mine a durat in jur de 30 minute).


Ungem doua tavi de cozonac cu ulei, impartim aluatul in trei parti, doua parti le asezam in tavile unse cu ulei, din cea de-a treia parte formam chifle mici pe care le asezam intr-o alta tava.

Le ungem cu ulei si presaram seminte de in si sare grunjoasa.


Dam tavile in cuptorul preincalzit si le lasam timp de 30 min. sa dospeasca la temperatura de 50 grade.


Dupa scurgerea acestui timp ridicam temperatura la 180-200 grade si lasam painea sa se coaca pana capata aspect de rumen. (35-40 minute).


Chiflele le-am servit imediat, asa fierbinti, painea am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

06.01.2014, 21:55

Ce faina e painea asta!

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:21

mihaelar63 1

11.01.2014, 07:53

Vai ce pofta-mi face ca-mi vine sa ma apuc de framantat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu tarate