Painici

de AnyCostescu in Piine, 15 Apr 2013 | 3808 vizualizari

 

De mult ma ardea un dor de paine proaspa de casa..Au iesit asa bune painicile mele ca am imfulecat rapid vreo 2:)

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 400 g faina( depinde de calitatea fainii)
  • 1 lingura drojdie uscata
  • jumatate de lingura de sare
  • 2 cuburi zahar
  • aproximativ 200 ml apa
  • un ou pt uns
  • miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...


Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand cate putina faina, pana decinde un aluat potrivit de moale dar nelipicios..


Aluatul l-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca.


Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 8 bucati..


Putem sa faceti painicile sub ce forma doriti..eu am incercat sa le dau o forma mai speciala dupa cum puteti vedea mai jos..


Se pun painicile in tava , se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc..


Eu cand le-am scos le-am dat cu miere..


Au iesit niste minunatii de painici...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

AnyCostescu 1

16.04.2013, 13:34

laura_n 1

20.04.2013, 21:36

cat de faine sunt!

RuxyRux 1

20.04.2013, 21:37

Bune si frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turte