Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
De mult ma ardea un dor de paine proaspa de casa..Au iesit asa bune painicile mele ca am imfulecat rapid vreo 2:)
Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...
Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand cate putina faina, pana decinde un aluat potrivit de moale dar nelipicios..
Aluatul l-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca.
Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 8 bucati..
Putem sa faceti painicile sub ce forma doriti..eu am incercat sa le dau o forma mai speciala dupa cum puteti vedea mai jos..
Se pun painicile in tava , se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc..
Eu cand le-am scos le-am dat cu miere..
Au iesit niste minunatii de painici...
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult