Painici

de simona72 in Piine, 13 Noi 2013 | 3240 vizualizari

 

Trebuiau sa fie niste chifle, dar dupa ce au crescut au iesit niste chifle prea mari...asa ca au devenit painici fragede cu lapte batut, numai bune de luat la serviciu si la scoala sub forma de sandvisuri...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte batut sau kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 700 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata(faramitata)
  • pt uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Dupa cum v-am obisnuit aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina framanta aluatul,il lasam sa creasca 20 minute.

Avand in vedere ca eu mai aveam nevoie de masina sa-mi framante alt aluat, am pus aluatul de painici intr-un castron, l-am acoperit cu prosop curat de bucatarie si l-am dat in cuptorul caldut la 60 grade sa creasca.

Am rasturnat aluatul, dupa ce a crescut pe masa usor infainata, am rupt bucatele din aluat, le-am modelat in maini sa le dau forma rotunda, le-am asezat in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Le-am mai lasat 15 minute sa creasca, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute pana devin rumene deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt a rezulta chifle rupeti in bucatele mai mici aluatul si formati bile, dar in asa fel incat aluatul crescut sa nu-l strangeti prea tare in maini, sa nu-l mai framantati inca odata

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle multicereale