Paine de casa

de babi5 in Piine, 9 Iul 2013 | 3024 vizualizari

 

Dragii mei fiindca ma aflu in Tara in care nu se maninca prea multa pine ci multe paste ,si fiindca duc un dor de pine ca de mama ,am cotrobait pe aici am gasit faina si drojdie si am facut o pituca bunaaaaaaa!!! zic eu.. desi nu a prea crescut fiindca drojdia era mai veche dar pentru mine tot buna a iesit .Mamaaaaaaaa!! ce bunai pinea noastra

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • un cub de drojdie proaspata (dar cred ca trebuie 2, fiindca mie nu mi-a prea crescut)
  • 1 lingurita de sare
  • un picut de ulei 2-3 linguri
  • apa calduta  cit cuprinde
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana raman mainile curate de aluat).

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut. Cind este gata crescut modelam aluatul dupa forma dorita, il punem intr-o tava unsa, apoi mai lasam la crescut 10-15 minute. O punem la copt  in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pina se rumeneste bine. Scoatem din cuptor, o udam deasupra cu un picut de apa (sa fie coaja moale) si gata painica cea de toate zilele

 

TIPS-URI

1

Se maninca bine painea calda si goala

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine de casa-0
Paine de casa-1
Paine de casa-2
Paine de casa-3
Paine de casa-4

COMENTARII (20)

nilgun

nilgun 1

09.07.2013, 23:05

buna

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:24

babi5

babi5 1

10.07.2013, 10:51

Cei mai bun decit pinea noastra cea de toate zilele nigun!!!!! te pupa Babi si-ti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!