Painici cu bere, seminte si turmeric

de mihaelar63 in Piine, 29 Iun 2020 | 1960 vizualizari

 

  Dupa cum am mai spus, daca am cate o bere care nu este bauta, o folosesc la prepararea painii. Berea da o textura minunata aluatului care se coace frumos si se obtine o paine aerata dar consistenta .

 

INGREDIENTE

  • 650 faina alba tip 650
  • 100 gr faina secara
  • 100 gr faina integrala
  • 500 ml bere
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita rasa turmeric
  • 2 linguri mix seminte
  • 1 lingurita seminte chimen
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu bere, seminte si turmeric:

  1.  Pentru framantarea aluatului am folosit masina de paine.
  2. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline  si drojdia proaspata maruntita .
  3. Adugati fainurile  , sarea si pudra de turmeric .
  4. Dupa 15 minute de framntare , cand aluatul s-a omogenizatt , se pun semintele .
  5. Programul de framantare si dospire , dureaza 75 minute .
  6. Scoateti aluatul pe o planseta si-l framntati usor .
  7. Eu am intins  mici dreptunghiuri pe care le-m rulat si le-am pus in tavitele teflonate care erau in dotarea masinii de paine .
  8. Presarati pe deasupra seminte pentru aspect
  9. Am mai lasat aluatul sa creasca inc a 30-40 minute in cuptor la 60 grade C .
  10. Se coc painicile timp de 40 minute . Primele minute se ridica temperatura la 220 grade .Apoi se reduce temperatura la 180 Grade .
  11. Mie imi place painea mai coapta . Daca doriti o paine cu coaja mai moale se reduce timpul de coacere cu 10 minute .
  12.  Se scot painicile pe gratar de inox si se lasa sa se racoreasca .
  13.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mie imi place painea mai coapta. Daca doriti o paine cu coaja mai moale se reduce timpul de coacere cu 10 minute .

2

Sunt atat de gustoase aceste painici, incat se pot manca si goale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu bere, seminte si turmeric" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza in aluat