Painici cu jumari si ceapa rosie

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2014 | 3277 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Cris a noastra, adica Panacris.
M-a incantat foarte mult painea ei cu jumari si ceapa, asa ca am incercat si eu, dar am facut sub forma de painici.
Foarte bune sunt, atat calde cat si reci!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr jumari
  • 1 varf lingurita condimente "Hot & Spicy"
  • chimen
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu jumari si ceapa rosie:

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:


http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html


Facem intai maiaua pentru aluat.


Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.


Omogenizam maiaua, acoperim vasul in care este si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, 10 minute.


Incalzim apa si diluam sarea in ea, apoi incepem sa turnam peste maiaua crescuta, alternand cu faina si ulei.


Framantam un aluat nu prea tare, mai intai in vas, apoi pe masa de lucru infainata.


Acoperim aluatul si il lasam la crescut 15 minute, fiind drojdia proaspata, va creste foarte rapid.


Curatam ceapa si o taiem bucatele pe care le trecem prin masina de tocat impreuna cu jumarile.


Intindem aluatul crescut,cu ajutorul sucitorului, pe masa infainata, intr-o foaie subtire de un deget.


Ungem aluatul cu compozitia de jumari si ceapa, rasnim deasupra putine condimente si presaram chimen.


Rulam aluatul si il taiem in rondele de 2 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt la distante destul de mari, pentru ca ele isi vor dubla volumul.


Lasam rondelele in tava 10 minute pana isi mai maresc volumul.


Amestecam galbenusul cu laptele si ungem rondelele crescute, pe deasupra.


Presaram chimen peste rondele, apoi introducem tava in cuptor si coacem painicile la 180 de grade pentru 35-40 de minute.


Au iesit foarte gustoase si pufoase, dar am gresit ca le-am rumenit mai mult si le-am stricat putin aspectul.


Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu jumari si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 15:57

ce pofta mi-ai facut,mai Merisor!

Merisor 1

16.01.2014, 21:53

Va multumesc, dragilor!

Zamfira 1

17.01.2014, 22:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Desert prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

Desert prajitura Rudi cu branza si cacao

ieri la 21:16

RETETA RECOMANDATA
Bagheta usturoiata