Painici cu seminte, ayran si faina graham

de mihaelar63 in Piine, 11 Noi 2019 | 2361 vizualizari

 

  Este clar ca daca pot prepara paine acasa nu imi voi cumpara. Pentru mine este o adevarata placere sa vad aluatul pufos si sa ma joc  cu el. Nu mai vorbesc de satisfactia de a manca painea facuta cu mainile tale.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina graham de grau
  • 500 gr faina alba tip 650
  • 300 gr ayran
  • 400 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri seminte de floarea soarelui decorticate
  • 4 linguri lapte
  • 1 varf cutit turmeric
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu seminte, ayran si faina graham:

  1.  Pregatiti si cantariti ingredientele.
  2. Eu am framantat aluatul cu ajutorul masinii de paine.
  3. Intai am pus apa, ayranul, uleiul si drojdia.
  4. Am adaugat faina graham si cea alba. La sfarsit am sarat.
  5. Am setat programul nr.16 al masinii de paine Tefal -respectiv functia de framantare.
  6. La sfarsitul programul am scos aluatul care s-a dublat, din cuva si l-am rasturnat  pe foaia de silicon, unsa cu putin ulei, pentru modelarea aluaturilor.
  7. O treime din aluat am folosit la prepararea unei foccacia.
  8. Din restul aluatului am preparat 15 painici de forma unor batonase.
  9. Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.
  10. Painicile le-am asezat pe tava tapetata cu folie de hartie.
  11. Painicile le-am uns cu lapte amestecat cu turmeric [ cu ajutorul unei pensule de silicon ].Astfel obtin o culoare frumoasa a cojii.
  12. Am presarat pe deasupra seminte de floarea soarelui.
  13. Se lasa painicile sa dospeasca inca 30 minute. Le ung din nou cu lapte sa se hidrateze.
  14. Se da cuptorul 15 minute la 200 grade C, apoi se scade temperatura la 180 grade C.
  15. Depinde de marimea painii si de cuptor, timpul de coacere. La mine a durat 40 minute.
  16. Aceste painici pot fi folosite la mic-dejun cat si la pachetul pentru serviciu.

          Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Ayran -Ayran este o băutură de origine turcică din iaurt amestecat cu apă rece și sare, servită rece; acesta este popular în Europa de Sud-Est, Asia Mică și Orientul Mijlociu.

2

Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte, ayran si faina graham" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit